Voor het maken van deze lekkere chocoladetaart heb je het volgende nodig:

- 150 gr roomboter (zacht maar niet gesmolten)
- 130 gr suiker
- 5 eidooiers
- 170 gr pure chocolade
- 5 eiwitten
- 40 gr suiker
- 150 gr bloem gezeefd

1. Verwarm de oven voor op 165 graden.

2. Smelt de chocolade au bain Marie maar zorg dat deze niet te heet wordt. (bij au bain Marie zet je een pan in een pan met heet water)

3. Doe de boter in een ruime kom, voeg de suiker (130gr) toe en mix het door elkaar.

4. De eidooiers een voor een toevoegen, het geheel lekker luchtig kloppen.

5. Gesmolten chocolade toevoegen (niet te heet) en verder luchtig kloppen.

6. Eiwitten in een vetvrije kom luchtig kloppen en tijdens kloppen beetje bij beetje suiker toevoegen (40gr).

7. De helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag spatelen (niet met de mixer), dan de rest erdoor spatelen.

8. Spatel de bloem erdoor, niet te lang.

9. Vet de bakvorm in en doe het beslag erin.

10. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar.

11. Na het bakken direct lossen op een schone teedoek of rooster.

12. Na het afkoelen kun je de taart doorsnijden en vullen met jam naar keuze.

13. Afglaceren met de canache.

 

Canache maken:

- 150 gr slagroom 
- 150 gr pure of melkchocolade

1. Doe de slagroom in een pan en verwarm tegen het koken aan (is niet heel erg als het kookt).

2. Doe de chocolade in een ruime kom en giet de slagroom erover heen en roer het direct door met garde totdat chocolade is opgelost.

3. Laat de canache een beetje afkoelen

4. Giet hem daarna over de taart en verdeel het met een mes in één vloeiende beweging eroverheen.

4. Als de canache te dik is kun je het voorzichtig opwarmen in de magnetron.